Pontus (SM0RUX) guide!

Passa på att ladda ned Pontus guide, till JOTA/JOTI. Vad kan jag/vi göra hemma på scoutkåren?

Nu med Svenska flaggan!

Då var det Nationaldagen 2016! Igår på Nationaldagen, tog Albin, Leo, Martin och Kenneth emot Svenska flaggan. Vi var på Burlövs gamla prästgård, till Nationaldagsfirande och Burlövs kommun delar ut upp till 5 flaggor. Vi hade tur att få en Läs mer »

Repeater på vinden.

Nu är repeateren kommit på vinden. Vi har nu repeater på scoutgården. Det är en simplex repeater. SK7ES  Malmo Sweden SK7ES B : 434.525 / 0 MHz connected to Gateway SK7ES Internet via AMPRnet.

[dot]scout#2

Nu på söndag 15 Maj – [dot]Scout Nu på söndag är det andra möte med [dot]Scout. Kom och upptäck en värden med enkortsdatorer, programmering och annat skoj.. Martin skall bland annat uppdatera vårt Twitter konto: SK7BS On Tour! som är Läs mer »

SSA’s nya film

SSA’s nya film om att vara radioamatör.             Klicka på bilden!

Spontanmöte!

Läs i bloggen här!

Hur gick det på [dot]scout #1?

Hur gick det då? Titta i Bloggen och ta reda på det!

[dot]Scout

Nu på söndag 24 April – [dot]Scout Nu på söndag är det första möte med [dot]Scout. Kom och upptäck en värden med enkortsdatorer, programmering och annat skoj.. Vi kommer dessutom att vara aktiva på radion SK7BS, så därför kan du Läs mer »

Repeater på SK7BS!

Nu får vi snart repeater på scoutgården! En repeater vidaresänder radiosignaler, som den mottager. Titta här på Wikipedia om du vill veta mera! Repeateren skall användas på UHF, D-Star. Vi ligger i nuläget i förhandlingar, med en given sponsor och Läs mer »

AMPRnet, nu på SK7BS

Nu kan vi säga att vi har egna ip-adresser! Vi är nu på AMPRnet och är med i utvecklingen. Titta gärna närmare på detta